Évünk

A Társulat minden korábbinál sikeresebb és sokszínűbb évet zárt 2017 végén. (Mondhatjuk, hogy nem borult a tendencia.) Bemutattuk a modernizált Macbeth-et; levettük a két évadot megélt Hamlet-et; tovább játszottuk a médiakritikus Pusztuló-t; megváltunk egyik legelső projektünktől, az Antigoné-tól.

Három kamaradarabot is játszottunk: a Zárt tárgyalás bemutatója hatalmas siker volt az évad legvégén, ahogy korábban a Túlvilági utazók is az Eötvös10-ben, amit új helyszínen, a Spinoza Házban láthat ismét a közönség január 10-én; és a Bársonyos reggel második  szériájára sem kell már sokáig várni…

iJobs címmel bemutattunk egy filmadaptációt is, ami sok szempontból a Társulat eddigi legsikeresebb projektje lett. Mindenkinek köszönjük, aki segített népszerűsíteni, és megtisztelt minket a részvételével.


Új konstrukciót próbáltunk ki a havi előadásleosztások és -számok terén; örülünk, hogy a közönségünk továbbra is jön velünk, érdeklődik és támogat minket!


A kultúra nagyon fontos. Akkor is, ha a hazai közeg a pofánkba üvölti, hogy nem az. Mindenki úgy, azokkal és annyiból csinálja, ahogyan tudja. Boldogság számomra, hogy ez a csapat nemhogy megelégedne azzal, amit eddig létrehozott, hanem mindig képes emelni a tétet.


2018 első felében 2 Pusztuló, 4 Szentivánéji álom, 2 Macbeth, 2 iJobs, 3 Jazzkéz & Whiskey és  1 Túlvilági utazók előadást láthat a közönség. Ebből kettő vadonatúj bemutató lesz.


Köszönöm a csapatomnak és nézőinknek, barátainknak a 2017-es évet! Gyerünk tovább!


Egressy G. Tamás
a Spirita vezetője

 

MACBETH
Évzáró visszatekintés! Shakespeare elátkozott darabját a múlt évad után idén 2 alkalommal játszottuk. Kállay Géza lendületes fordítása, Lovász Ákos elektronikus zenéje és a Bethlen Téri Színház műszakjának baljós, fény-árnyék játékra épülő világítása felzaklató, ugyanakkor szórakoztató világot teremtett a véres királydrámának. A Gulyás Ádám és Fodor Boglárka főszereplésével készült előadást utoljára márciusban láthatja a közönség.
(Fotó: Bánhalmi Árpád)

 

PUSZTULÓ
Évzáró visszatekintés! Két ripacs műsorvezető, két szolgasorban nyomorgatott asszisztens és hat extravagáns vendég: az Odaba Show provokatív, felforgató és újszerű műsor kívánt lenni, ám ehelyett csak kis hazánk sötétebbik oldalára vetett nem túl előnyös fényt. Egressy G. Tamás tragikomédiáját utoljára január 8-án és 26–án játsszuk a Bethlenben!
(Fotó: Szendrei Tibor)

 

iJobs
Évadzáró visszatekintés! Steve Jobs életének kiemelt pillanatairól Aaron Sorkin írt forgatókönyvet, Danny Boyle rendezett filmet, majd a Spirita Társulat készített zajos sikerű színházi ősbemutatót. Idei első premierünk az Apple világán keresztül mutatja be egy munkamániás férfi karrierépítő metódusait – és az árat, amit a hírnévért fizet. Legközelebb áprilisban!
(Fotó: Balogh Roland)